ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: "Μα γίνονται... αυτά";


Για το ότι έκλεισε το περίπτερο στη Πλατεία Πιά, πιο κάτω από το Κεφαλόβρυσο, τα είπαμε...

Ότι δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο Περίπτερο που κλείνει και αυτό το έχουμε πει....

Για το τελευταίο όμως που έκλεισε στη Πλατεία Πιά, είναι απορίας άξιο γιατί είχε πολύ δουλειά ...

Μας κίνησε την περιέργεια.... Πως και έκλεισε αυτό που ήταν πάνω στη στροφή και υπήρχε χώρος να σταματήσουν τα αυτοκίνητα που περνούσαν με προορισμό την Ορεινή Ναυπακτία και τη Δωρίδα..

Ρωτήσαμε λοιπόν και τι ακούσαμε από αρκετούς κατοίκους της περιοχής:  Άκουσον... Άκουσον...:

"Όλα γίνανε βάσει σχεδίου...  Με την ανάπλαση τα διερχόμενα αυτοκίνητα θα πρέπει να μπουν σε παράδρομο της στροφής όπου έγινε η κυκλική πλατειούλα....  Κάτι που δεν τα βολεύει...  Και γιατί να το κάνουν αφού στα 70 μέτρα, στην Πλατεία Τζαβελλαίων, υπάρχει άλλο στο οποίο έγινε και μεγάλο πάρκινγκ με προοπτική να σταθμεύουν στο Τέρμα τους τα Αστικά λεωφορεία!  Όμως το τέρμα μεταφέρθηκε στα Πρακτορεία του ΚΤΕΛ κι έτσι ο χωρος εκεί να μείνει  κενός ώστε να μπορούν τα διερχόμενα να σταματούν και να ψωνίζουν στο Περίπτερο..."    


"Και δεν έγινε τυχαία αυτό...  Σ'  αυτό το τόπο τ ί π ο τ α  δε γίνεται τυχαία.....  Αυτό το Περίπτερο ανήκει στην οικογένεια νυν Αντιδημάρχου....  Το είχε ο πατέρας του ο οποίος έχει αποβιώσει!...  Μάλιστα δεν είχε άδεια γι  αυτό το σημείο αλλά...... Καταλάβατε γιατί έγιναν όλα; Για να ενισχυθεί το Περίπτερο του... Αντιδήμαρχου, που το έχει βέβαια ενοικιασμένο"!..

Εν κατακλείδι, το ότι το Περίπτερο ανήκει στην Οικογένεια νυν Αντιδημάρχου ΔΕΝ υπάρχει αμφισβήτηση....   Ούτε αμφισβητείται  το ότι η 'Ανάπλαση" συνεχίστηκε και αποπερατώθηκε επί  της σημερινής Δημοτικής Αρχής......

Τα υπόλοιπα είναι στην κρίση του κάθε δημότη και περισσότερο των κατοίκων της περιοχής και του ιδιοκτήτη του κλειστού πλέον Περιπτέρου που αναφέραμε.....

Εσείς βέβαια, πιστέψτε ότι θέλετε....


Η άλλη όψη του εν ενεργεία και υπό προστασία Περιπτέρου
 

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Ως προς την ανάρτηση  στο astronafpaktos: "Μα γίνονται αυτά;"  στις 11.12.2017 ,αλλά και σχετικά με παλιότερες αναρτήσεις ,όσον αφορά το περίπτερο "της οικογένειας αντιδημάρχου " στην πλατεία Τζαβελλαίων επισημαίνουμε τα εξής:  Είναι εντελώς ανυπόστατα και  εξοργιστικά ανακριβή όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα. Το συγκεκριμένο περίπτερο  είναι εγκαταστημένο και λειτουργεί στο συγκεκριμένο σημείο από το 1996 ,  διαθέτοντας φυσικά σχετική άδεια .Αρχικός δικαιούχος ήταν ο αείμνηστος πατέρας του αντιδημάρχου ,που είχε τις νόμιμες προϋποθέσεις .Στη συνέχεια μεταβιβάστηκε ,μετά το θάνατο του αρχικού δικαιούχου και σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις ,στην χήρα του. Είναι δε συνεχώς ενοικιασμένο.
    Η ανάπλαση της περιοχής του περιπτέρου σχεδιάστηκε και αποφασίστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ,στην οποία δεν μετείχε  ο εν λόγω αντιδήμαρχος. Μάλιστα ο οικιστικός αυτός  ανασχεδιασμός έβλαψε παρά ωφέλησε το περίπτερο ,διότι καταργήθηκε το Τέρμα της Αστικής  Συγκοινωνίας στο σημείο ,με επακόλουθο την απώλεια πελατείας του επιβατικού κοινού (προμηθευόταν εισιτήρια ,εφημερίδες ,τσιγάρα κ.λ.π.). Από τον σχεδιασμό του έργου υπήρχε αντίθεση των όσων εκμεταλλεύονται το περίπτερο σε σχέση με αυτό ,λόγω της ζημιάς που προξενούσε στο περίπτερο . Κάθε άλλο παρά αναμείχθηκε ο αντιδήμαρχος ,που αναφέρεται το δημοσίευμα ,στην βλαπτική  για το περίπτερο ανάπλαση . Επίσης δεν είχε καμία σχέση και με το κλείσιμο του περίπτερου στην πλατεία Πια,από λόγους που δεν αφορούν τον  ίδιο  .Μάλιστα όσο λειτουργούσε  το τελευταίο δεν υπήρξε ποτέ μεταξύ των δύο περιπτέρων κανένα πρόβλημα ,αλλά απεναντίας υγιής ανταγωνισμός. Οι φήμες (οι οποίες αναφέρονται στο δημοσίευμα) ,αν είναι έτσι, αποκύημα της καλπάζουσας φαντασίας  κάποιων  , δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές ,όταν μάλιστα λέγονται εκ του πονηρού  και πισώπλατα .Λόγια του... καφενείου ,χωρίς στοιχεία ,δεν αξίζουν καν σχολιασμό...Εν πάσει περιπτώσει ,όσα αναγράφονται σε βάρος προσώπων ,για να αποτελούν καθαρή είδηση θα  πρέπει να διασταυρώνονται ,αλλιώς ενέχουν συκοφαντική διάσταση. Δεν μπορεί να θίγεται η εντιμότητα και η αξιοπρέπεια ανθρώπων και των οικογένειών τους ,με βάση εικασίες και  εκτός πραγματικότητας φήμες.
    Το παρόν σχόλιο να προωθηθεί για ανάρτηση ,σε  συνδυασμό  με το πιο πάνω δημοσίευμα , σε περίβλεπτη θέση  και  με τους ίδιους χαρακτήρες με αυτό.
    Ευχαριστώ 
    Χρήστος Ι. Σιαμαντάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή