ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βρετανική πόλη θα επιβάλει πρόστιμα... 100 λιρών σε αστέγους



Βρετανική πόλη θα επιβάλει πρόστιμα... 100 λιρών σε αστέγους
Πηγή: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή προστίμων σε αστέγους έχει ταράξει την βρετανική πόλη Πουλ, στα νότια της Αγγλίας.

Όσοι εντοπίζονται να κοιμούνται σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και έξω από πόρτες θα πληρώνουν πρόστιμο της τάξης των 100 λίρων, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Στόχος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η αντιμετώπιση εγκληματικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών. Δημοτική σύμβουλος υπερασπίστηκε την απόφαση κάνοντας λόγο για ένα «μέτρο-εργαλείο» και τονίζοντας πως υπάρχουν προγράμματα και υπηρεσίες για τη στήριξη των ευάλωτων κατοίκων.

Το νομοσχέδιο, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 16 Απριλίου και αρχικά θα εφαρμόζεται στο κέντρο της πόλης, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Ήδη περίπου 4.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν υπογράψει ψήφισμα διαμαρτυρίας για το μέτρο, το οποίο έχει επικριθεί έντονα και από εκπρόσωπο της εκκλησίας.

«Να επιβάλεις πρόστιμο σε ανθρώπους άστεγους που κοιμούνται στο δρόμο είναι ένα από τα πιο σκληρά και χωρίς νόημα μέτρα που έχω δει. Γιατί να ποινικοποιούνται οι άνθρωποι που είναι φτωχοί και ευάλωτοι; Χρειάζεται να εστιάσουμε στη στήριξη και στο να προσφέρουμε υπηρεσίες στέγασης που χρειάζονται οι άστεγοι», έγραψε στο twitter ο βουλευτής των Εργατικών, Ντέιβιντ Λέιμι.

Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου