ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Η Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστής στις προγραμματικές προτάσεις του Ιδρυτικού Συνεδρίου.





Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, με την ομιλία της Επικεφαλής του, Φώφης Γεννηματά.
Στο “Πρόγραμμα Ελλάδα”, που ετέθη σε διαβούλευση στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου και θα συζητηθεί εκτενώς κατά τις ιδρυτικές εργασίες του Συνεδρίου, αφιερώνεται ειδικό Κεφάλαιο αποκλειστικά και μόνο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η έμφαση στην Τ.Α. ήταν βεβαίως αναμενόμενη, αφού πρόκειται για τον πολιτικό χώρο που έχει διαχρονικά θεμελιώσει όποια αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση υλοποιήθηκε στη Χώρα.
Αναμενόμενη,επιπλέον, δεδομένου ότι η Επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, έχει υπηρετήσει για χρόνια την Τ.Α., ως Υπερνομάρχης Αθηνών–Πειραιώς, Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ενώ και ο πολιτικός υπεύθυνος κατάρτισης του “Προγράμματος Ελλάδα” είναι Δήμαρχος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Το ειδικό Κεφάλαιο διαλόγου για την Τ.Α.

Πρόκειται για ένα κωδικοποιημένο κείμενο, με βάση τις επεξεργασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Μάιο του 2016.Βάση που σημειακά επιβεβαιώθηκε και εμπλουτίστηκε, μεταξύ άλλων, με την εμπειρία και συνδρομή Δημάρχων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Στελέχη του Κινήματος Αλλαγής σημείωσαν στον AIRETO ότι η προσπάθεια που ο χώρος καταβάλλει στο αυτοδιοικητικό πεδίο, αναδεικνύεται, μεταξύ άλλων, και από το γεγονός ότι μεταρρυθμιστικές ιδέες-που κωδικοποιήθηκαν και στο Πρόγραμμα- γίνονται αντικείμενο αντιγραφής από άλλους πολιτικούς χώρους.
Χαρακτηριστικό επίκαιρο παράδειγμα, όπως αναφέρουν, είναι πρόσφατη εξαγγελία, η οποία ταυτίζεται με την εξής πρότασή τους:“…Συμπερίληψη υποχρεωτικής πρόβλεψης πως καμία ρύθμιση που αφορά αρμοδιότητες Τ.Α. δεν μπορεί να κατατεθεί στη Βουλή εάν δεν συνοδεύεται και από εισήγηση Διαρκούς Επιτροπής Υπ.Εσ. /Κ.Ε.Δ.Ε./ΕΝ.ΠΕ.…”. «Η συγκεκριμένη πρόταση είναι διατυπωμένη από τη ΔΗ.ΣΥ. το Μάιο 2016 και έκτοτε δημοσίως ανηρτημένη (π.χ. 1η, ήδη από τον Οκτώβριο του 2016, στη Σελίδα του Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης)», περιγράφουν για την“καινούρια” εξαγγελία.

Μπορείτε να δείτε κατωτέρω την κωδικοποιημένη Ενότητα ειδικά για την Τ.Α. Όπως επισημάνθηκε στον AIRETO,οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της είναι μια βάση διαλόγου, έναυσμα συζητήσεων και πρόκλησης καινοτόμων εισηγήσεων, στο πλαίσιο άλλωστε και των ιδρυτικών εργασιών.
« Ο δημοκρατικός διάλογος συνεχίζεται και θα ενταθεί. Προχωράμε, δίνοντας λόγο και αξία στα αυτοδιοικητικά στελέχη απ’ άκρη σ’ άκρη της Χώρας. Τολμάμε, ανοίγοντας ευρύ πεδίο έκφρασης στη σύγχρονη, φρέσκια οπτική της νέας γενιάς», τονίζουν στο Κίνημα Αλλαγής.




Share on Google Plus

About Natalie Press 1

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου